24 juni 2008

Een zeer fraaie visuele zoekmachine

Kom net een zeer fraaie visuele zoekmachine tegen voor webpagina's, video's en foto's: Searchme.

Het aardige aan die site (nu nog in beta) is dat de resultaten van webpagina's visueel gepresenteerd worden. Bovendien kun je stacks (stapeltjes) aanmaken met een eigen naam met daarin de pagina's, foto's en video's die je gevonden hebt over een bepaald onderwerp. Tot slot kun je je informatie heel gemakkelijk delen met anderen. Geinig.

Microsoft en Yahoo praten weer

(vertaald van: TechCrunch)

Uit verschillende bronnen bij zowel Yahoo als Microsoft komt het bericht dat officiële gesprekken weer gestart zijn tussen de twee bedrijven. Naar wat wij horen gaat het niet alleen maar over een deal die alleen met zoeken te maken heeft, maar gaat het over een volledige overname.

De informatie die we hebben is dun, maar één bron meldt dat Microsoft het over een prijs per aandeel heeft die lager ligt dan de $33 die ze aanboden toen de gesprekken afgelopen mei stilvielen. Gezien de recente aandelenkoers van Yahoo (vandaag onder de $21), en het feit dat vrijwel iedereen - met uitzondering van hun eigen board of directors en top executives - in het openbaar bijna schreeuwen om een deal, komt dit niet als een verrassing.

Het officiële commentaar van Microsoft is “geen commentaar,” wat eigenlijk meer informatie biedt dan op het eerste gezicht lijkt: de afgelopen maand heeft Microsoft officieel steeds gezegd dat ze niet meer geïnteresseerd waren in Yahoo. Vandaag zieden ze dat dus niet meer.

Update (11:44 am PST): Nieuwe bronnen melden dat de board of directors van Yahoo board had aangeboden om aan Microsoft te verkopen voor een bod van “laag in de $30 per aandeel, en onder het oorspronkelijke bod van Microsoft” vlak voor ze de zoek-deal met Google tekenden.

Update (11:47 am PST): Van CNBC: Zoals om 13:29 gemeld, zei een commentator van CNBC dat een bron zee dicht bij Microsoft, die ‘goed op de hoogte is’ over onderhandelingen tussen de twee berdijven met nadruk dat er geen deal is voor het complete Yahoop en dat er vandaag niets veranderd is ten opzichte van gisteren. Hij merkt bovendien op dat gesprekken tussen de twee over de zoekbusiness van Yahoo altijd al gevoerd werden. Hij herhaalt dat er geen deal op tafel ligt voorhet hele bedrijf.

Wat wij gehoord hebben is dat de twee partijen op dit moment in gesprek zijn over een volledige buyout, en niet noodzakelijk dat er al een deal is of zelfs dat Microsoft een duidelijk bod heeft gedaan. Een andere bron bij Microsoft herhaalt dat ze best willen kopen maar dan tegen een goede prijs, maar de bron zegt niet wat die prijs dan is.

13 juni 2008

Verplichte kost voor iedere leraar?

Via een reactie op mijn vorige bericht over het bouwen van websites kwam ik terecht op een van de sites van Fontys. Daar zag ik een link naar een video met als titel "The last lecture". Een Amerikaanse professor van 47 jaar heeft terminale kanker en wil, als een soort erfenis, zijn laatste lezing geven. De titel van die lezing is "Het bereiken van de dromen die je als kind had". (De onderstaande video is op YouTube inmiddels 2,7 miljoen keer bekeken.)

De lezing gaat inderdaad over zijn dromen als kind, maar veel meer nog over de reis die hij in zijn leven heeft afgelegd en vooral wat hij daarvan geleerd heeft. Ik heb de hele video (ruim vijf kwartier) zojuist bekeken en ik vind hem zo inspirerend op verschillende niveaus dat ik hem graag wil delen. Mocht je een verloren uurtje hebben, neem dan de tijd om te kijken. Probeer niet alleen op de inhoud te letten, maar ook op de presentatie en de manier waarop Randy Pausch zijn verhaal vertelt.

Wanneer je de volledige tekst wilt nalezen dan kan dat via de link naar dit PDF-bestand. Meer informatie over Randy Pausch en zijn werk en lezingen vind je hier.

11 video's voor het leren van web design

(bron: Mashable)

UPDATE: Dankzij een reactie van Jeroen van Beijnen (waarvoor dank) is de lijst uitgebreid tot 11 stuks. Fontys heeft namelijk een bijzonder duidelijke (en Nederlandstalige) worskhop website maken samengesteld en openbaar gemaakt. Geen video tutorials als zodanig, maar wel een absolute aanrader!

Sommige mensen kunnen gemakkelijk geschreven instructies lezen over hoe je iets moet doen en dan vervolgens uitvoeren wat ze gelezen hebben. Andere mensen zien liever hoe iets gedaan wordt voordat ze het volledig begrijpen. Dat is natuurlijk mooi als je iemand hebt die je kan voordoen hoe iets moet, maar als dat niet zo is wordt het een tikje lastiger.

En daarvoor hebben we de video tutorial. Daarmee kun je gewoon op je computer kijken hoe iets gedaan wordt. Hieronder staan 10 van die tutorials (in het Engels) die je de basis leren van website ontwerp, van eenvoudige PHP, het maken van je eerste website tot en met het maken van WordPress thema's.


Je eerste website: Het edele handwerk - Dit is een basis uitleg over het bouwen van je website door alles zelf in te typen in een tekst editor.PHP Video Tutorials voor website ontwerpers - Deze site biedt een flinke verzameling gratis video tutorials over PHP, van het allereerste begin tot en met het eind, inclusief het schrijven van je eerste PHP Script, PHP Lussen, en meer.Maak CSS Layouts in Dreamweaver - Dit is de eerste video van drie over het werken met CSS in Dreamweaver.Hoe maak ik van een willekeurige Web Template een WordPress Thema - Deze uitleg is gericht op de niet-nerds en is bijzonder handig wanneer je ooit met WordPress gaat werken.Login, Registratie en Wachtwoord bescherming voor je website - Deze PHP tutorial biedt alles wat de titel zegt. Met het script dat je maakt kan een gebruiker zich registreren, in- en uitloggen, wachtwoord wijzigen, en het wachtwoord ophalen wanneer het vergeten is.Inleiding in Microsoft Expression Web: hoe gebruik je een CSS - Deze video tutorial is onderdeel van een serie over Microsoft Expression Web en laat zien hoe je in die omgeving werkt met CSS.Hoe voeg ik navigatie menuknoppen toe aan mijn website met Nvu - Deze tutorial laat zien hoe je navigatie elementen toevoegt wanneer je Nvu gebruikt, een gratis programma voor website ontwerp.Mijn eerste web pagina - Deze tutorial van de Universiteit van Utah State biedt een eenvoudig overzicht voor iedereen die nog nooit een web pagina gebouwd heeft.Tubetorial Archieven - Dit archief bevat tientallen video's over HTML, bloggen, WordPress, Yahoo! Pipes, het bouwen van een winstgevende site, en meer.Hoe bouw ik een web pagina - Deze tutorial is uitstekend geschikt voor iemand voor wie HTML helemaal nieuw is en die een eigen site wil bouwen.

11 juni 2008

Retaggr: je virtuele business card

(bron: Mashable)

Wanneer je het handig vindt om al je informatie op één site bij elkaar te hebben, zoals FriendFeed, dan zul je Retaggr helemaal geweldig vinden. Retaggr is een nieuwe site waarmee je al je online activiteiten bij elkaar kunt zetten in één interactief profiel. Het resultaat is een virtuele business card die zich als widget gedraagt overal waar je naam opdruikt in blogs of andere sites die geschikt zijn voor Retaggr.

In plaats van je naam toe te voegen aan een commentaar op een blog kun je Retaggr gebruiken om mensen je foto te laten zien, je twitter status, een link naar je blog, en links naar andere social network sites zoals Facebook. Je kunt diverse widgets toevoegen aan je Profile Card, zoals Skype, Gtalk, StumbleUpon, Flickr, Youtube, Tumblr en nog heel wat meer.Wat handig is aan Retaggr is dat het eigenlijk je ultieme business card 2.0 is om mensen op internet te laten weten wie je bent op het web. Retaggr is bovendien een ideale tool voor bloggers die willen dat hun lezers elkaar beter leren kennen en vaker meedoen aan de discussie.

Met Retaggr krijg je context rondom de commentaren op iedere willekeurige site. Namen worden links die iets toevoegen aan de widget op je Profile Card en die veel informatie over iemand geven zonder dat je van de site waar je bent hoeft weg te gaan. Bovendien: blogs en sites die Retaggr gebruiken krijgen ook de foto tagging functionaliteit. Deze functie lijkt wel wat op Facebook en Flickr, maar gaat een stapje verder doordat je altijd de namen en Profile Cards kunt zien van mensen in een foto.Er zijn (minstens) drie redenen te noemen om Retaggr te gaan gebruiken:
1. Retaggr biedt de mogelijkheid om alle gegevens over je online aanwezigheid op één plek bij elkaar te hebben.
2. Op deze manier kun je andere mensen in één oogopslag alles laten weten over waar jij je mee bezig houdt.
3. Retaggr biedt het meest naadloze geïntegreerde systeem dat op dit moment beschikbaar is.

Wanneer je je Profile Card aanpast hoef je uitsluitend je gebruikersnaam in te typen vanaf een willekeurige account die je online hebt en Retaggr vindt hem automatisch voor je. Het is niet meer nodig om lange URLs in te typen. Het is bovendien handig dat je Retaggr kaartje een eigen URL heeft die je op iedere site of in iedere e-mail kunt gebruiken, onafhankelijk van of een site Retaggr-enabled is.Retaggr gaat veel verder dan Google's Profile card door zijn uitgebreide set fatures, naadloze integratie van widgets, en de overige functionaliteit. Heb je meer dan 3 of 4 profielen op het web, wil je graag meer weten over de mensen die je op internet tegenkomt, en wil je vooroplopen bij het ervaren waar web 2.0 heengaat, probeer Retaggr dan eens uit.

01 juni 2008

PhotoShop: 100 manieren om een foto te bewerken

Een erg mooie verzameling met 100 manieren om een foto te bewerken in PhotoShop vind je hier.

Eentje ervan heb ik net zelf uitgetest. Bekijk het resultaat hieronder. (Wil je de foto en de tekening ervan in het volle formaat zien, klik er dan op.)

Originele foto:

Tekening: