19 december 2011

Opnieuw verliefd: Android

Na mijn verliefdheid op de i{Phone (eGS) ben ik alweer verliefd - dit keer op Android. SInds ik voor mijn verjaardag een Asus Transformer EEE tablet heb gekregen, ben ik volkomen verslaafd aan dat ding.

Een super aanraakscherm, bijzonder handig docking station met volledig toetsenbord, 2 USB-poorten, SD kaartlezer en een extra accu, zodat je een hele dag met je tablet aan de slag kunt. En ook Andoid zelf (Honeycomb versie 3.2) is prachtig: stabiel, doorzichtig en snel.

Mijn volgende telefoon zal dus hoogstwaarschijnlijk ook een Android worden, waarschijnlijk een Samsung Galaxy Note - eigenlijk een soort mini-tablet.

Wat is techniek en ICT toch leuk!

Technasium

Sinds 3 jaar ben ik op mijn school (ISW Hoogeland in Naaldwijk) betrokken bij het Technasium. Zie voor meer info deze link.

Technasium heeft een nieuw vak geïntroduceerd op de middelbare school: Onderzoek en Ontwerpen (O&O). Het bijzondere aan dit vak is het feit dat leerlingen werken aan een echt probleem van een echte externe opdrachtgever. Als docent ben je meer coach dan traditioneel docent.

Via de blog van Margeet van den Berg kwam ik deze site tegen. Een prachtige site met heel veel voorbeelden van technische projecten en veel prima informatie over hoe je een wetenschappelijk project aanpakt. Ik denk dat ik binnenkort (kerstvakantie?) eens de tijd neem om die site grondiger te bekijken en het een en ander te vertalen, in eerste instantie voor mijn eigen leerlingen.