28 april 2007

Second Life

Een tijdje terug vond ik het tijd worden om Second Life (SL) eens te bekijken. Second Life is een virtuele wereld met inmiddels (status van 27 april 2007) 5,914,884 miljoen inwoners (residents). Uiteraard zegt zo'n aantal niet alles: veel mensen proberen één keer in te loggen en komen dan nooit meer terug (om allerlei redenen). Interessanter zijn de bezoekstatistieken: ingelogde inwoners tijdens de laatste 14 dagen: 680,965 en ingelogde inwoners tijdens de laatste 7 dagen 465,202.

Omdat ik met name geïnteresseerd ben in de mogelijkheden voor het onderwijs, ben ik eens op zoek gegaan. Het blijkt dat diverse universiteiten (uiteraard met name uit Amerika en Engeland) een ruimte hebben op SL. Iedereen is duidelijk nog op zoek naar de beste mogelijkheden, maar het positieve is dat er in ieder geval serieus naar gekeken wordt. Hogeschool Windesheim uit Zwolle is een van de Nederlandse onderwijsinstellingen die een plek heeft in SL en die bezig is een pilot op te zetten om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor hun onderwijs.

SL is uiteraard net als het echte leven (First Life): je komt er mensen tegen die je geld afhandig proberen te maken, je komt er porno en andere onzin tegen, maar gelukkig vind je ook de nodige serieuze mensen en plekken. Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen: