21 juli 2007

Schiphol (2 keer) en Funda

De "en" in de titel betekent niet dat er verband tussen die twee is, alleen dat ik net twee interessante toepassingen tegenkwam die met kaarten/Google maps te maken hebben.

Via deze link krijg je een kaart van Nederland te zien, met daarop actuele live bewegingen van vliegtuigen boven Nederland. Als je je muispijl op een vliegtuig zet zie je (als die info via de transponder van het vliegtuig wordt uitgezonden) het type vliegtuig, de snelheid, de hoogte en het vluchtnummer.

Een andere manier om de vliegtuigen te bekijken is in Google Earth. Via deze link kun je een kmz-bestandje openen of downloaden. (Bij mij werkte dit pas nadat ik het bestand had opgeslagen en toen in Google Earth via File, Open had geopend.) Je krijgt een enorme berg informatie te zien, die je gelukkig via het uitzetten van bepaalde opties wat kunt beperken. Wel een leuke toepassing van Google Earth.

En ook huizenaanbieder Funda gaat met zijn tijd mee. Op deze link vind je informatie over het huizenaanbod van Funda, maar dan geprojecteerd op Google Earth. Interessant, wanneer je wilt zijn in welke buurt huizen staan. Voorlopig is dit nog experimenteel, maar je kunt er zeker van zijn dat deze informatie in de tokomst gewoon op de hoofdsite van funda geïntegreerd gaat worden.

Geen opmerkingen: