09 januari 2008

Een videootje van je scherm maken

(bron: Mashable, 8 januari 2008)

uTIPu (uitgesproken als you-tip-you) is een manier om informatie te delen die je op je computerscherm ziet. Het is bedoeld om iemand te laten zien welke stappen je moet doen op je computer om bijvoorbeeld een programma te installeren of een handeling uit te voeren op je computer.

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je bent aan de telefoon met je vriendin en je wilt haar een zonnebril laten zien die je online gevonden hebt. De conversatie verloopt dan ongeveer zo: “Ok, je gaat naar bluefly.com en klikt op de link “accessories”. Zie je die? Nee, iets meer naar beneden op het scherm. Aan de linker kant. Heb je hem? OK. Dan klik je op Calvin Klein. Ja. Het is de derde bril aan de rechter kant, de tweede rij van onderen. Nee, naar rechts. Tel maar even. Vlak naast die bruine bril. Nee, aan de linker kant van de bruine bril, maar aan de rechter kant van het scherm.”

Met uTIPu kun je een opname maken van je computerscherm en die opname vervolgens delen met je vriendin. Om te beginnen donwload je een stukje software van uTIPu’s waarmee je je computerscherm kunt opnemen. Je kunt je webcam erbij gebruiken, of je kunt er voor kiezen om gesproken commentaar toe te voegen (wat overigens niet hoeft). Vervolgens kun je je video openbaar maken en delen met iedereen of met een beperkte groep mensen. Je kunt maximaal 5 minuten opnemen, dus geen Steven Spielberg ambities...

Geen opmerkingen: