18 april 2008

YouTube video niet beschikbaar "in your country"? Of toch wel...

(bron:googlesystem.blogspot.com 18 april 2008)

Steeds meer video's op YouTube kunnen alleen in een beperkt aantal landen worden weergegeven, waarschijnlijk omdat het bedrijf dat de video op YouTube gezet heeft niet de wereldwijde distributierechten heeft of omdat ze verschillende marketingstrategiën voor verschillende landen willen toepassen.



Maar... ook al zie je de tekst "this video is not available in your country", toch kun je de video bekijken door middel van een heel simpel truukje; vervang http://www.youtube.com/watch?v=VIDEOID door http://www.youtube.com/v/VIDEOID (VIDEOID staat voor de code van 11 tekens die de video aangeeft).

Hier is link naar een voorbeeld van een video die buiten de Verenigde Staten geblokkeerd wordt: Madonna - 4 Minutes). Wil je hem wel bekijken, dan plak je de volgende link in het adresveld van je browser http://www.youtube.com/v/I9ciR9qR1dU (Dit moet helaas met het handje - als ik deze laatste link als klikbare koppeling in mijn tekst zet, gaat het mis. Waarschijnlijk omdat YouTube dan weer wèl "ziet" dat ik niet in Amerika zit.)

Hoe werkt dit?
Door gebruik te maken van de link http://www.youtube.com/v/VIDEOID krijg je de afspeeltoepassing te zien die YouTube gebruikt wanneer je je video op een webpagina wilt laten afspelen. Deze afspeeltoepassing kijkt niet uit welk land je komt en controleert bovendien niet of je wel of niet ingelogd bent.

Overigens: dit truukje is nèt gepubliceerd, dus het kan best zijn dat het een beetje drukker is dan normaal op YouTube. En nou maar zien hoe lang dit blijft werken...

6 opmerkingen:

Anoniem zei

het werkt al niet meer, ofwel bekijk iktelkens videos die niet meer beschikbaar zijn.

Anoniem zei

Hoe moet dat eigelijk. Ik snapt niet hoe je moet. Kunt ge me alstublieft helpen0

Anoniem zei

Ga naar hidemyass.com en je kunt alle filmpjes wel gewoon bekijken. :)

Anoniem zei

2 Jaar later en het werkt nogsteeds ;)

Anoniem zei

Helaas in 2012 werkt dit helaas niet meer.

Helena zei

In 2016 nog steeds niet hahaha! Ik ga ff verder kijken voor trucjes! Thnx!