23 juli 2008

Een mooi verhaal...

Een school in Sydney (Australië) kreeg onlangs te maken met een lastig probleem. Een aantal van de twaalf jaar oude meisjes was begonnen lipstick te dragen. Ze brachten die lipstick aan in de toiletruimtes. Nadat ze hun lipstick opgedaan hadden, drukten ze met hun lippen op de spiegels en lieten zo tientallen lipafdrukken achter.

Iedere avond haalde de conciërge die lipafdrukken weg, maar de volgende dag zetten de meisjes weer nieuwe afdrukken op de spiegels. Uiteindelijk besloot het hoofd van de school dat hier iets aan gedaan moest worden.

Ze riep alle meisjes bij elkaar in de toiletruimtes waar ze ook de conciërge naartoe had laten komen. Ze legde uit dat al die lipafdrukken veel extra werk betekenden voor de conciërge die iedere avond alle spiegels moest schoonmaken. (Je kunt je ongetwijfeld voorstellen hoe ongeïnteresseerd de "kleine prinsesjes" hiernaar stonden te luisteren.)

Om te laten zien hoe veel werk het was om de spiegels schoon te maken vroeg ze de conciërge om de meisjes te laten zien hoe hij dat deed. Hij pakte een oude spons, doopte die in de toiletpot en maakte daarmee vervolgens de spiegels schoon...

Sinds die kleine demonstratie heeft er niet één lipafdruk meer op de spiegels gestaan.

De moraal van dit verhaal: Je hebt onderwijzers... en je hebt opvoeders...

1 opmerking:

Eduard Blacquière zei

Mooi! Ik ben zo vrij geweest de post over te nemen:

http://eduardblacquiere.blogspot.com/2008/07/je-hebt-onderwijzers-en-je-hebt.html