27 februari 2010

Een Apple agnosticus met een iPhone

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik geen fan van Apple ben. Ik vind hun computers veel te duur voor wat ze bieden, ik vind hun policy bijna dictatoriaal.

Maar ja: mijn gsm had de geest gegeven en als gadgetjunk moet je toch wat... Dus sinds gisteren heb ik een iPhone 3gs. En ik moet zeggen dat ik er zeer happy mee ben. User interface is, zoals te verwachten was, subliem. Het virtuele toetsenbord (waarop ik dit bericht typ) werkt als een zonnetje. Kortom: prima aanschaf.

Ook iTunes (waar ik al wat ervaring mee had) werkt goed - muziek, video en podcasts zijn prima overgezet.

Dus zie je binnenkort op deze blog berichten over de iPhone, dan weet je nu in ieder geval dat ik een beetje van mijn geloof afgevallen ben...

18 februari 2010

Maak online een ringtone van een YouTube muziekvideo

De hoeveelheid - maar vooral de kwaliteit - van online programma's blijft me verbazen. Hieronder weer eentje.

Via deze site kun je een zelf een fragment kiezen uit een YouTube muziekvideo en dat fragment dan gebruiken als ringtone. Ook kun je ringtones kiezen die andere mensen al als fragment gemaakt hebben - uiteraard nadat je zo'n fragment eerst beluisterd hebt.

De site ondersteunt drie mogelijkheden om je ringtone te ontvangen:
1. Downloaden
2. Via e-mail versturen
3. via SMS versturen

Je hebt de keuze uit vijf verschillende audio-formaten, waaronder (uiteraard) MP3 en iPhone.

12 februari 2010

Online tool om YouTube video te downloaden

Onlangs kwam ik een site tegen die het bijzonder gemakkelijk maakt om online video's van YouTube te downloaden, zowel als video (in verschillende formaten) als in de vorm van een MP3 bestand. Super handig, omdat je niets hoeft te installeren.

De site heet kickyoutube. Maar je hoeft niet eens naar de site te gaan. Zo werkt het namelijk ook:
1. Ga naar youtube.com en zoek de video die je wilt downloaden.
2. Wanneer je op de pagina met de video zit, typ je in de adresbalk het woordje "kick" direct vóór "youtube.com". Je gaat dan naar de site van kickyoutube.
3. Boven de video verschijnt nu een balk waarin je kunt klikken op het formaat dat je wilt downloaden. Je hebt heel wat keuzes (beetje afhankelijk van de video zelf): MP4, FLV, 3GP, iPhone, PSP, MP3 en zelfs GIF).
4. Nadat je het formaat gekozen hebt dat je wilt downloaden klik je op de knop "GO" aan het eind van de regel. Na een paar seconden verandert de knop in "DOWN" met een pijltje ervoor.
5. Nu moet je met de rechter muisknop op die knop klikken en "Doel opslaan als..." kiezen.

Je hebt nu de video of de MP3 lokaal beschikbaar.

Terug na anderhalf jaar

En daar was ik weer...

Ik heb anderhalf jaar geen tijd genomen om mijn blog bij te werken. De belangrijkste reden was dat mijn vrouw (met wie ik 34 jaar getrouwd geweest ben) na de zomervakantie te horen kreeg dat ze zeer ernstig ziek was. Zij overleed op 25 november 2008.

Dan kost het natuurlijk even wat tijd om je leven weer op te pakken. Dus de focus lag eerst op baan, huis en natuurlijk weer in het "normale" ritme komen. Ik heb het idee dat dat nu na anderhalf jaar aardig gelukt is - voorzover zoiets ooit echt lukt. Ik ben (gelukkig) een vooruitkijker en geen achteruitkijker - dat helpt flink in deze situatie. Raar blijft het uiteraard wel.

Intussen heb ik (ook voor mijn lessen Informatica) wel van alles en nog wat gevonden wat interessant is om over te bloggen. Dus we gaan weer van start.