30 mei 2008

e-learning over 30 jaar?

(bron: ITN)

Ik zie net het onderstaande bericht en kon het niet laten om het even te vertalen. Gewoon een loslopende gek of zou er ook een wetenschappelijk idee ten grondslag liggen aan zijn opmerkingen? Geen flauw idee - googelen leverde nog niet echt extra informatie op. We wachten dus maar gewoon af. (Ik heb een paar leerlingen in 4 HAVO die hiermee heel blij zouden zijn...)

Binnen 30 jaar zullen kinderen leren door informatie rechtstreeks in hun hersenen te dowloaden, zegt een onderwijsexpert.

Chris Parry, de nieuwe directeur van de Engelse Independent Schools Council (ISC), zegt dat "Matrix-achtige" technologie traditionele scholing overbodig zal maken.

"Het is maar een kleine stap van de bestaande draadloze technologie naar het maken van een koppeling met de electrische verbindingen in je hersenen om die kennis te kunnen opnemen."

Mr Parry, een vroegere admiraal, heeft in een hoge functie bij het Engelse ministerie van defensie drie jaar de tijd genomen om de strategie voor de toekomst te bepalen voor het leger.

"Binnen 30 jaar zal de thriller met Keanu Reeves er niet meer als science fiction uitzien. In een klas gaan zitten om iets te leren zal verleden tijd zijn," zei Mr Parry.

"Ik denk dat mensen in staat zullen zijn om, à la Matrix, alle woorden uit een vreemde taal gewoon op te vragen, zodat ze alleen nog de grammatica moeten kennen."

Mr Parry is nu bezig om de 1300 privéscholen van de ISC, die bij elkaar lesgeven aan meer dan een half miljoen kinderen, voor te bereiden op een high-tech toekomst.

Geen opmerkingen: