01 mei 2008

Mooi alternatief voor Google

Hoewel Google natuurlijk (in Nederland in ieder geval) het meest gebruikte zoekprogramma is, zijn er vele goede alternatieven. Een van die alternatieven kwam ik zojuist tegen: SearchRadar (op dit moment nog in beta).

Wanneer je in SearchRadar een zoekopdracht ingeeft, krijg je een tweetal lijsten te zien. Bovenaan een Tag cloud met gerelateerde termen. Wanneer je in de tag cloud op een term klikt voert SearchRadar een nieuwe zoekopdracht uit met die term. Het tweede deel van het scherm bevat de List view. Wanneer je je muis op een van de items in die list view zet, opent automatisch een klein venster. In dat venster kun je ervoor kiezen om je zoekopdracht met die term naar Google, Yahoo, Live Search of Ask te sturen. Wanneer je op Source klikt krijg je meteen de aangegeven pagina te zien.

Handig wanneer je niet naar iets exacts zoekt, maar op zoek bent naar termen binnen een bepaald gebied. Ik heb bijvoorbeeld als test "education" ingetypt en kreeg diverse gerelateerde termen, waar ik zelf niet meteen opgekomen was maar die zeker relevant waren. Overigens: SearchRadar werkt (op dit moment?) het best met Engelstalige termen. De resultaten met een paar Nederlandse zoektermen vielen me een beetje tegen.

Geen opmerkingen: