02 mei 2008

Wie linkt er naar mij?

In het kader van Search Engine Optimization (SEO) is het aardig om te weten wie er naar jouw site of blog linkt. Hoewel er verschillende tools op het web beschikbaar zijn, vind ik deze backlinks analyzer tool de aardigste. Hij biedt een goed overzicht en bovendien kun je de gegevens als CSV-bestand downloaden. Fraai!

3 opmerkingen:

Eduard Blacquière zei

Kijk aan, ook de SEO vibe te pakken! ;-)

Aardige tool inderdaad, maar het is ook belangrijk te weten hoeveel uitgaande links er zijn en of de linkwaarde wel wordt doorgegeven. Dat laat deze tool zien:

http://www.backlinkwatch.com

Verder zou ik een website ook aanmelden bij http://www.google.com/webmasters. Google geeft ook veel info over je site, waaronder links.

Liek Schoeren zei

Ik heb net naar jouw blog gelinkt. Als het goed is moet je dit dus kunnen zien.

Guido Van Peeterssen zei

Ik heb net jouw suggestie om Backlink te gebruiken gevolgd. Ik testte even een link naar een artikel dat ik schreef over de UGent: http://gentbrugge.blogspot.com/2009/12/35000-nieuwe-bomen-voor-experiment-rond.html

Wat me opvalt is dat ik al heel wat artikelen schreef waar ‘UGent’ in voorkomt, maar ze verschijnen niet allemaal in Blogoloog en Mybloglog. Het is blijkbaar toch een lotje uit de loterij. Maar toch bedankt voor de tip: ik heb mij toch een kwartiertje me geamuseerd.