13 juni 2008

11 video's voor het leren van web design

(bron: Mashable)

UPDATE: Dankzij een reactie van Jeroen van Beijnen (waarvoor dank) is de lijst uitgebreid tot 11 stuks. Fontys heeft namelijk een bijzonder duidelijke (en Nederlandstalige) worskhop website maken samengesteld en openbaar gemaakt. Geen video tutorials als zodanig, maar wel een absolute aanrader!

Sommige mensen kunnen gemakkelijk geschreven instructies lezen over hoe je iets moet doen en dan vervolgens uitvoeren wat ze gelezen hebben. Andere mensen zien liever hoe iets gedaan wordt voordat ze het volledig begrijpen. Dat is natuurlijk mooi als je iemand hebt die je kan voordoen hoe iets moet, maar als dat niet zo is wordt het een tikje lastiger.

En daarvoor hebben we de video tutorial. Daarmee kun je gewoon op je computer kijken hoe iets gedaan wordt. Hieronder staan 10 van die tutorials (in het Engels) die je de basis leren van website ontwerp, van eenvoudige PHP, het maken van je eerste website tot en met het maken van WordPress thema's.


Je eerste website: Het edele handwerk - Dit is een basis uitleg over het bouwen van je website door alles zelf in te typen in een tekst editor.



PHP Video Tutorials voor website ontwerpers - Deze site biedt een flinke verzameling gratis video tutorials over PHP, van het allereerste begin tot en met het eind, inclusief het schrijven van je eerste PHP Script, PHP Lussen, en meer.



Maak CSS Layouts in Dreamweaver - Dit is de eerste video van drie over het werken met CSS in Dreamweaver.



Hoe maak ik van een willekeurige Web Template een WordPress Thema - Deze uitleg is gericht op de niet-nerds en is bijzonder handig wanneer je ooit met WordPress gaat werken.



Login, Registratie en Wachtwoord bescherming voor je website - Deze PHP tutorial biedt alles wat de titel zegt. Met het script dat je maakt kan een gebruiker zich registreren, in- en uitloggen, wachtwoord wijzigen, en het wachtwoord ophalen wanneer het vergeten is.



Inleiding in Microsoft Expression Web: hoe gebruik je een CSS - Deze video tutorial is onderdeel van een serie over Microsoft Expression Web en laat zien hoe je in die omgeving werkt met CSS.



Hoe voeg ik navigatie menuknoppen toe aan mijn website met Nvu - Deze tutorial laat zien hoe je navigatie elementen toevoegt wanneer je Nvu gebruikt, een gratis programma voor website ontwerp.



Mijn eerste web pagina - Deze tutorial van de Universiteit van Utah State biedt een eenvoudig overzicht voor iedereen die nog nooit een web pagina gebouwd heeft.



Tubetorial Archieven - Dit archief bevat tientallen video's over HTML, bloggen, WordPress, Yahoo! Pipes, het bouwen van een winstgevende site, en meer.



Hoe bouw ik een web pagina - Deze tutorial is uitstekend geschikt voor iemand voor wie HTML helemaal nieuw is en die een eigen site wil bouwen.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Leuke screencasts, die moet ik onthouden.

Binnen de Fontys is ook een workshop website bouwen gemaakt waarin diverse screencasts gebruikt worden.
Misschien dat deze ook wel een interessante aanvulling voor deze lijst is:
http://www.fontysmediatheek.nl/wiki/home/Workshop_website_maken_1

Frank Biesta zei

Jeroen,

Dank voor de toevoeging. Inderdaad zeer de moeite waard. Ik heb de link bovenaan in het oorspronkelijke artikel opgenomen.

Frank