11 juni 2008

Retaggr: je virtuele business card

(bron: Mashable)

Wanneer je het handig vindt om al je informatie op één site bij elkaar te hebben, zoals FriendFeed, dan zul je Retaggr helemaal geweldig vinden. Retaggr is een nieuwe site waarmee je al je online activiteiten bij elkaar kunt zetten in één interactief profiel. Het resultaat is een virtuele business card die zich als widget gedraagt overal waar je naam opdruikt in blogs of andere sites die geschikt zijn voor Retaggr.

In plaats van je naam toe te voegen aan een commentaar op een blog kun je Retaggr gebruiken om mensen je foto te laten zien, je twitter status, een link naar je blog, en links naar andere social network sites zoals Facebook. Je kunt diverse widgets toevoegen aan je Profile Card, zoals Skype, Gtalk, StumbleUpon, Flickr, Youtube, Tumblr en nog heel wat meer.



Wat handig is aan Retaggr is dat het eigenlijk je ultieme business card 2.0 is om mensen op internet te laten weten wie je bent op het web. Retaggr is bovendien een ideale tool voor bloggers die willen dat hun lezers elkaar beter leren kennen en vaker meedoen aan de discussie.

Met Retaggr krijg je context rondom de commentaren op iedere willekeurige site. Namen worden links die iets toevoegen aan de widget op je Profile Card en die veel informatie over iemand geven zonder dat je van de site waar je bent hoeft weg te gaan. Bovendien: blogs en sites die Retaggr gebruiken krijgen ook de foto tagging functionaliteit. Deze functie lijkt wel wat op Facebook en Flickr, maar gaat een stapje verder doordat je altijd de namen en Profile Cards kunt zien van mensen in een foto.



Er zijn (minstens) drie redenen te noemen om Retaggr te gaan gebruiken:
1. Retaggr biedt de mogelijkheid om alle gegevens over je online aanwezigheid op één plek bij elkaar te hebben.
2. Op deze manier kun je andere mensen in één oogopslag alles laten weten over waar jij je mee bezig houdt.
3. Retaggr biedt het meest naadloze geïntegreerde systeem dat op dit moment beschikbaar is.

Wanneer je je Profile Card aanpast hoef je uitsluitend je gebruikersnaam in te typen vanaf een willekeurige account die je online hebt en Retaggr vindt hem automatisch voor je. Het is niet meer nodig om lange URLs in te typen. Het is bovendien handig dat je Retaggr kaartje een eigen URL heeft die je op iedere site of in iedere e-mail kunt gebruiken, onafhankelijk van of een site Retaggr-enabled is.



Retaggr gaat veel verder dan Google's Profile card door zijn uitgebreide set fatures, naadloze integratie van widgets, en de overige functionaliteit. Heb je meer dan 3 of 4 profielen op het web, wil je graag meer weten over de mensen die je op internet tegenkomt, en wil je vooroplopen bij het ervaren waar web 2.0 heengaat, probeer Retaggr dan eens uit.

Geen opmerkingen: