24 juni 2008

Microsoft en Yahoo praten weer

(vertaald van: TechCrunch)

Uit verschillende bronnen bij zowel Yahoo als Microsoft komt het bericht dat officiële gesprekken weer gestart zijn tussen de twee bedrijven. Naar wat wij horen gaat het niet alleen maar over een deal die alleen met zoeken te maken heeft, maar gaat het over een volledige overname.

De informatie die we hebben is dun, maar één bron meldt dat Microsoft het over een prijs per aandeel heeft die lager ligt dan de $33 die ze aanboden toen de gesprekken afgelopen mei stilvielen. Gezien de recente aandelenkoers van Yahoo (vandaag onder de $21), en het feit dat vrijwel iedereen - met uitzondering van hun eigen board of directors en top executives - in het openbaar bijna schreeuwen om een deal, komt dit niet als een verrassing.

Het officiële commentaar van Microsoft is “geen commentaar,” wat eigenlijk meer informatie biedt dan op het eerste gezicht lijkt: de afgelopen maand heeft Microsoft officieel steeds gezegd dat ze niet meer geïnteresseerd waren in Yahoo. Vandaag zieden ze dat dus niet meer.

Update (11:44 am PST): Nieuwe bronnen melden dat de board of directors van Yahoo board had aangeboden om aan Microsoft te verkopen voor een bod van “laag in de $30 per aandeel, en onder het oorspronkelijke bod van Microsoft” vlak voor ze de zoek-deal met Google tekenden.

Update (11:47 am PST): Van CNBC: Zoals om 13:29 gemeld, zei een commentator van CNBC dat een bron zee dicht bij Microsoft, die ‘goed op de hoogte is’ over onderhandelingen tussen de twee berdijven met nadruk dat er geen deal is voor het complete Yahoop en dat er vandaag niets veranderd is ten opzichte van gisteren. Hij merkt bovendien op dat gesprekken tussen de twee over de zoekbusiness van Yahoo altijd al gevoerd werden. Hij herhaalt dat er geen deal op tafel ligt voorhet hele bedrijf.

Wat wij gehoord hebben is dat de twee partijen op dit moment in gesprek zijn over een volledige buyout, en niet noodzakelijk dat er al een deal is of zelfs dat Microsoft een duidelijk bod heeft gedaan. Een andere bron bij Microsoft herhaalt dat ze best willen kopen maar dan tegen een goede prijs, maar de bron zegt niet wat die prijs dan is.

Geen opmerkingen: